fbpx
Сьогодні
09:54 22 Січ 2021

Байден оприлюднив свою стратегію боротьби з коронавірусом

Фото Reuters

Президент США Джо Байден у четвер оприлюднив всеосяжну стратегію боротьби з пандемією COVID-19, попередивши при цьому, що будуть потрібні місяці, щоб дії його адміністрації істотно вплинули на поширення захворювання в країні.

"Нам знадобляться місяці, щоб все виправити. Але дозвольте мені бути настільки ж ясним – ми пройдемо через це", – сказав Байден, передає AP.

За його прогнозами, в лютому кількість загиблих від COVID-19 у США може перевищити 500 тис.

Він також додав, що будуть потрібні місяці, щоб зробити американцям щеплення від вірусу.

Національна стратегія боротьби з COVID-19 Байдена фокусується на прискоренні вакцинації і уповільненні розповсюдження вірусу за допомогою більш широкого носіння масок, більшої кількості тестів та інших заходів громадської охорони здоров'я.

Він також підписав 10 указів, спрямованих на пом'якшення кризи суспільної охорони здоров'я.

Так, Байден видав у четвер виконавчий указ, який зобов'яже людей, які прибувають у США літаком, проходити карантин.

У наказі Байдена кажуть, що "в міру можливості" авіамандрівники повинні дотримуватися застосовні керівні принципи центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC), що стосуються міжнародних поїздок, "включно з рекомендованими періодами самокарантину".

CDC рекомендує семиденний карантин для людей, що прибувають у США майже з усіх країн.

Крім того, адміністрація Байдена вводить нові вимоги до тестування на коронавірус майже для всіх міжнародних авіапасажирів, починаючи з вівторка.

Згідно з новими правилами, всі пасажири, що прямують в США віком від 2 років і старше, повинні отримати негативні результати тесту COVID-19 перед польотом.

Адміністрація Байдена також оголосила, що знову введе заборони на в'їзд для більшості неамериканських громадян, які недавно були в Бразилії, Великій Британії, Ірландії і більшої частини континентальної Європи.

Крім іншого, президент США підписав указ, який наказує федеральним агентствам використовувати Закон про виробництво воєнного часу (DPA) та інші повноваження для закриття дефіциту поставок предметів, необхідних для реагування на COVID-19, включно з захисним обладнанням для медичних працівників, лабораторне обладнання і матеріали для прискорення виробництва вакцин.

Інші укази вимагають носіння масок в аеропортах і на деяких видах транспорту, включно з поїздами і літаками.

Також, відповідно до двох інших указів, буде створено раду з пандемічного тестування COVID-19, яка буде направлена на розширення доступу до тестів у школах і на робочих місцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: