fbpx
Сьогодні
09:00 21 Січ 2021

Перші укази: Байден скасував рішення Трампа про вихід США з Паризької угоди та ВООЗ

Президент США Джо Байден у перший день свого перебування на посаді підписав серію указів, які скасовують гучні рішення Дональда Трампа.

Про це повідомляє Голос Америки.

Зокрема, Байден підписав указ про приєднання США до Паризької угоди з клімату, з якої країна вийшла після приходу до влади Трампа.

Крім того, новий глава Білого дому скасував рішення Трампа про вихід із Всесвітньої організації охорони здоров'я, а також про заборону на в'їзд до США з деяких країн з переважно мусульманським населенням.

«Байден виконає свою передвиборчу обіцянку допомогти бідним у фінансовому відношенні американцям впоратися з наслідками пандемії коронавірусу. Він продовжить федеральну заборону на виселення із займаного житла і запропонує федеральним агентствам продовжити терміни викупу заставних за іпотечними кредитами, що гарантовані на федеральному рівні», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, помічники Байдена повідомили, що він прийме десятки інших рішень у найближчі 10 днів, «оскільки прагне швидко переорієнтувати подальший розвиток країни, не чекаючи схвалення Конгресу».

Раніше Джо Байден приніс присягу президента США та офіційно став 46-м лідером Сполучених Штатів.

Перед цим присягу віцепрезидента США прийняла Камала Харріс, яка стала першою в історії США жінкою на цій посаді.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: