fbpx
Сьогодні
15:10 21 Січ 2021

Існує два маршрути передачі ув'язнених українців з ОРДЛО, але невідомо, де вони зараз, - Денісова

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що інформація про передачу на підконтрольну Україні територію незаконно ув'язнених українців, які утримувалися в ОРДЛО постійно змінюється. Наразі можливі два маршрути їх передачі.

Про це вона написала в соцмережах.

"Інформація, яка стосується односторонньої передачі на підконтрольну уряду України територію незаконно ув'язнених громадян України, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей постійно змінюється.

Наразі дійсно підтверджено два маршрути, за якими може відбутися процес передачі –  через КПВВ «Майорське» та за маршрутом Ростов-на-Дону – Мінськ – Київ.

Однак кількість громадян, яку планують передати на підконтрольну Україні територію, постійно змінюється.

Крім того, на цю годину місце перебування наших співгромадян невідоме", – написала Денісова.

☝Інформація, яка стосується односторонньої передачі на підконтрольну Уряду України територію незаконно ув'язнених…

Posted by Людмила Денісова on Thursday, January 21, 2021

Нагадаємо, що у середу 20 січня омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть "через посередника" 9 незаконно утримуваних осіб.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що рішення Росії передати не Україні, а куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку полонених із окупованих територій порушує механізми вирішення таких гуманітарних питань у рамках "мінського" й "нормандського" форматів.

У ТКГ заявили, що Російська Федерація та Віктор Медведчук намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: