fbpx
Сьогодні
18:06 21 Січ 2021

НАН України оголосила боротьбу з псевдонаукою

Фото: "Рубрика"

Комісія боротьби з псевдонаукою та фальсифікацією наукових досліджень, а також офіс комунікації з суспільством будуть займатись у тому числі просвітницькою діяльністю серед населення.

Про це повідомляє кореспондент "Рубрики" з брифінгу Президента НАН України, академіка Анатолія Загороднього.

"Почастішали випадки проникнення у наукову спільноту недоброчесних науковців, і, очевидно, ми будемо з цим боротися. Це моральна відповідальність кожного науковця. Ми створили комісію боротьби з лженаукою, її очолив дуже знаний, відповідальний, авторитетний і принциповий науковець, академік Антон Григорович Наумовець. Ця комісія, я сподіваюсь, буде активніше боротись із лженаукою та з плагіатом. До речі, до цієї комісії включені не лише академіки, а й фахівці, які показали свою здатність та зацікавленість боротися з плагіатом", — розказав пан Загородній.

Академія також планує проводити просвітницьку роботу серед населення, щоб мінімізувати такі інформаційні викиди, як, наприклад, про небезпечність вишок 5G, чіпування вакцинацією, користь гомеопатії: 

"Ми проводимо просвітницьку роботу через ЗМІ, але ми маємо це підсилити. Зокрема, якщо говорити про гомеопатію та вакцини, Сергій Васильович Комісаренко вже активно проводить таку просвітницьку роботу і навіть готує книжку, де висвітлить всі питання проблеми коронавірусу. Ми будемо робити офіс, який буде займається проблемами комунікації із суспільством, очевидно, будемо передбачати там і таку діяльність. Це має бути одним із головних завдань цього офісу: доносити людям про роль Академії та ті наукові розробки, які ми маємо та про такі речі, як боротьби із лженаукою", — пояснив Президент НАН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: