fbpx
Сьогодні
18:56 20 Січ 2021

Офіційно: Байден став 46-м президентом США

Фото Reuters

Джо Байден приніс присягу президента США та офіційно став 46-м лідером Сполучених Штатів. На церемонії інавгурації Байдена до присяги привів головний суддя Верховного суду Джон Робертс на Західному фронті Капітолію.

"Я, Джозеф А. Байден молодший, урочисто присягаю, що сумлінно виконуватиму обов'язки президента США і повною мірою моїх сил підтримуватиму, охоронятиму і захищатиму конституцію Сполучених Штатів. Хай допоможе мені Бог", – заявив Байден.

Офіційно: Байден став 46-м президентом США

Фото Reuters

Церемонія почалася з державного гімну США і молитви.

Перед цим присягу віцепрезидента США прийняла Камала Харріс, яка стала першою в історії США жінкою на цій посаді.

"Я урочисто присягаюся, що підтримуватиму та захищатиму Конституцію Сполучених Штатів від усіх ворогів, як іноземних, так і вітчизняних, що маю нести справжню віру і відданість того ж; що я приймаю цей обов'язок вільно, без будь-яких розумових застережень або цілей ухилення; та що я буду добре та сумлінно виконувати обов'язки, пов'язані з посадою, на яку я збираюся вступити. Хай допоможе мені Бог", – сказала Харріс.

Байден

Фото Reuters

Хто такий Байден

Джозеф Байден понад 35 років був сенатором від штату Делавер і займав пост віце-президента в адміністрації 44-го глави американської держави Барака Обами, він вважається одним з найбільш авторитетних і досвідчених представників Демпартії.

На момент інавгурації 20 січня 2021 року йому 78 років: таким чином, він став наймолодшим президентом за всю історію США.

Офіційно: Байден став 46-м президентом США

Фото Reuters

Як Байден став президентом США

На загальнонаціональних виборах у США Байден набрав майже 81,3 млн голосів американців. У Дональда Трампа було 74,2 млн голосів.

За результатами голосування Колегії вибірників, представник Демократичної партії також отримав значну перевагу (306 виборців, проти 232 за Трампа).

7 січня Конгрес затвердив перемогу Джо Байдена на президентських виборах, що відбулися в листопаді 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: