fbpx
Сьогодні
22:51 18 Січ 2021

Відбулися похорони відомого адвоката Сергія Нижнього: Зеленський, Єрмак, Разумков та Баканов прийшли попрощатися

Публічну церемонію прощання з відомим українським адвокатом Сергієм Нижним, який був співкерівним партнером юридичної компанії HillMont Partners і входив до найближчого оточення чинного президента України Володимира Зеленського, провели сьогодні в медичному центрі "Феофанія" у Києві.

Про це передає "ГОРДОН".

Траурну церемонію відвідали Зеленський, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, глава Офісу президента України Андрій Єрмак, помічник президента Сергій Шефір, представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, понад 70 народних депутатів, адвокатів, юристів. Згодом на кладовище приїхав міністр агрополітики Роман Лещенко.

На церемонії також були секретар РНБО Олексій Данілов, голова СБУ Іван Баканов, головна прокурорка України Ірина Венедіктова, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

На прощання з Нижним прийшли відомі журналісти – засновник видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон і головна редакторка "Дзеркала тижня" Юлія Мостова.

Церемонію відвідав також колишній президент Грузії, ексголова Одеської області, голова Виконавчого комітету реформ України Михайло Саакашвілі. Із Вашингтона прилетів експрем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Нагадаємо, у четвер, 14 січня, помер український юрист, співкерівний партнер юридичної компанії HillMont Partners Сергій Нижний.

Нижний помер після тяжкої хвороби. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Сергій Нижний народився 1980 року. Він входив до найближчого оточення чинного президента України Володимира Зеленського. Зокрема, він консультував студію "Квартал 95", художнім керівником якої був Зеленський до обрання главою держави. Окрім того, він був одним зі спонсорів президентської кампанії Зеленського.

2007 року Нижний балотувався до Верховної Ради за списком "Нашої України – Народної самооборони", але до парламенту не пройшов. Був помічником нардепа від НУНС Миколи Катеринчука.

2009-го Нижний одержав адвокатську ліцензію. З 2016-го став одним із засновників юридичної компанії HillMont Partners.

Сергій був одним з найсильніших судових юристів на національному ринку і консультантом в найскладних суперечках. Його робота була відзначена в міжнародних юридичних рейтингах The Legal 500, Benchmark Litigation, він також отримав визнання в національних дослідженнях юридичного ринку "Вибір клієнта: ТОП 100 найкращих юристів України", Liga Zakon Awards.

Крім юридичної практики Сергій Нижнів активно займався громадською діяльністю, працював над поліпшенням законодавчої бази. Активність Сергія як юриста і великого патріота України мала загальнонаціональне значення, і його відхід став помітною подією.

"Сергій вклав свій величезний досвід і багато енергії в створення і розвиток Hillmont Partners. Він справив великий вплив на стиль роботи команди, поставив високий ритм, етику і якість юридичного консультування, – коментує Джеймс Харт, співкеруючий партнер Hillmont Partners. – Високоосвічений, інтелігентний, з величезним серцем, з рукою на пульсі подій в Україні та у світі, з бажанням в однаковій мірі віддавати знання права туди, де вони найбільш потрібні – не важливо, простому громадянину, великому інвесторові або улюбленій країні – таким був Сергій. Так він розумів свій професійний і моральний обов'язок, такою бачив роботу юридичної фірми Hillmont Partners. Це непоправна втрата для команди, нам його буде дуже не вистачати як одного, наставника, партнера".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: