fbpx
Сьогодні
23:37 18 Січ 2021

Баварія зобов’язала носити респіратори FFP2 у громадських місцях. Рішення можуть поширити на всю Німеччину

Фото Deutsche Welle

Влада німецької федеральної землі Баварія в понеділок, 18 січня, зобов'язала всіх громадян носити респіратори FFP2 у громадських місцях. Тепер федеральний уряд вирішує, чи не запровадити такий же захід по всій країні, щоб стримати поширення вірусу.

Про це повідомляють Deutsche Welle і The Guardian.

У Баварії рішення про обов'язкове носіння респіраторів набуває чинності з 25 січня. Під виключення підпадають водії автобусів, кондуктори й діти до 15 років. Водночас влада профінансує закупівлю респіраторів для найбільш вразливих груп населення — людей старше 60 років і людей із хронічними захворюваннями.

У вівторок, 19 січня, має відбутися засідання федерального уряду й глав федеральних земель щодо можливого посилання коронавірусних обмежень. За даними німецьких ЗМІ, які цитує Deutsche Welle, там можуть розглянути й запровадження обов'язкового носіння респіраторів FFP2 по всій країні.

До такого кроку, зокрема, вдалася сусідня Австрія, де респіратори необхідно буде носити в громадському транспорті й крамницях із 25 січня. Це новий захід у межах загальнонаціонального локдауну, який в країні продовжили до 7 лютого.

Що таке цей респіратор FFP2 і чим він кращий за звичайну маску?

FFP2 — це клас захисту респіратора. На практиці це означає, що він тісно прилягає до обличчя й блокує будь-який потік повітря до дихальних шляхів. А ще респіратор FFP2 має відфільтровувати до 94% дрібних частинок, які можуть переносити вірус.

Опитані The Guardian фахівці, хоча і вказують на переваги FFP2 у порівнянні зі звичайною маскою, все ж доволі скептично ставляться до ідеї зобов'язати носити респіратори в громадських місцях: мовляв, люди відмовлятимуться їх носити, бо в них важко дихати, та й коштують вони дорожче.

У такому респіраторі важче дихати, ніж у звичайній масці. І в Україні, зокрема, його радять носити лише лікарям, хоча під час контакту із зараженим пацієнтом рівня захисту FFP2 може й не вистачити. Людям на вулиці ж рекомендують носити тканинну маску (куплену чи зроблену власноруч), яку час від часу потрібно дезінфікувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: