fbpx
Сьогодні
16:54 14 Січ 2021

Справа "Роттердам+": суд підтвердив обґрунтованість збитків від формули у 18 млрд грн

Шостий апеляційний суд Києва скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо розміру збитків через формулу розрахування АМКУ закрив справу «Роттердам+».

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Апеляційний суд скасував рішення ОАСК, який раніше визнав необґрунтованою експертизу НАБУ, що встановила збитки у 18 мільярдів гривень від використання формули.

«НАБУ переконане, що ОАСК не може надавати оцінку доказам у кримінальному судочинстві, адже це поза його компетенцією. Апеляційний суд також дійшов висновку, що справа не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, і закрив провадження», — додали в НАБУ.

Справа «Роттердам+»

Формулу «Роттердам+» Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) почала використовувати з квітня 2016 року. Вона встановлювала тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля за імпортним паритетом за останній рік.

Після цього почалося підвищення цін на електроенергію — тариф в Україні був привʼязаний до вартості вугілля на товарних біржах Нідерландів.

У березні 2017 року НАБУ почало розслідувати змову під час впровадження формули «Роттердам+». У жовтні 2018 року керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що українці переплатили 15 мільярдів гривень через необґрунтоване застосування цієї формули. Згодом рівень збитків сягнув майже 19 мільярдів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: