fbpx
Сьогодні
14:25 13 Січ 2021

Залученість США до питання припинення російської агресії була б дуже корисною, - Кулеба

Фото: aa.com.tr

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що активніша залученість Сполучених Штатів Америки до питання припинення російської агресії проти України буде корисною та ефективною незалежно від формату участі американської сторони в цьому процесі.

Про це Кулеба заявив у інтерв'ю «Обозревателю».

Коментуючи ймовірність залучення США та Великобританії до перемовин "нормандського формату", дипломат зауважив, що розмови про його зміну ведуться з 2014-го року.

«Для зміни "нормандського формату" потрібна згода всіх його учасників. Безумовно, ще більш активна залученість США до питання припинення російської агресії і деокупації наших територій буде дуже корисною та ефективною. А от у якому саме форматі вона може відбуватися – це питання дипломатії», – сказав міністр.

Стосовно перспектив проведення цьогоріч зустрічі у нормандському форматі на рівні президентів, очільник МЗС зазначив, що українська сторона постійно працює над цим і наполягає на проведенні такої зустрічі.

"Є готовність у Франції та Німеччині, але Росія, станом на зараз, веде перемовини в такому стилі, щоб ця зустріч відкладалася», – константував Кулеба.

12 січня в Берліні відбулась зустріч у нормандському форматі на рівні політичних радників.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: