fbpx
Сьогодні
16:32 02 Січ 2021

У Кіпрі УГКЦ призначила священника

Фото: news.ugcc.ua

З благословення глави УГКЦ Святослава ієромонах Студійського уставу Василь Захарусь наступні два роки опікуватиметься українцями греко-католиками на Кіпрі.

Священник мешкатиме у Нікосії – одному із двох міст острова, де найбільше сконцентрована українська громада. Також багато українців мешкають у Лімасолі, розповідає Департамент інформації УГКЦ.

Єромонах раніше неодноразово відвідував Кіпр на свята і надавав духовну опіку нашим вірним. Такі душпастирські візити отець Василь розпочав ще у 2014 році.

"Я неодноразово відвідував острів Кіпр на запрошення наших вірних. Я розумію духовні потреби наших громад у цій країні. Наші люди там чекають і потребують свого душпастиря, але я не сподівався, що таке служіння запропонують мені. Будучи свідомим тих потреб, я прийняв це доручення очолити наші громади на острові Кіпр", – пояснив церковнослужитель.

Священник розповів, що планує проводити богослужіння у Нікосії та Лімасолі у храмах, які готові надавати українцям мароніти.

Він також висловив бажання відвідати українців у Пафосі та на Північному Кіпрі, дізнатися про духовні потреби українців на острові та по можливості надавати всім необхідну душпастирську опіку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: