fbpx
Сьогодні
21:28 27 Лис 2020

Бог помер: як світ прощався із Марадоною

Аргентинця Дієго Марадону, одного з найвідоміших у світі футболістів, було поховано в четвер на тлі всесвітнього горя від вулиць Буенос-Айреса до Неаполя в Італії.

Про це пише Reuters.

Смерть Марадони у віці 60 років у середу після серцевого нападу спричинила як траур, так і святкування у честь справжньої спортивної зірки, який була генієм на футбольному полі, але прожив життя у боротьбі із залежністю.

Переможець Кубка світу катафалком був доставлений пізно ввечері в четвер на кладовище Белла-Віста в околицях Буенос-Айреса – де також поховані його батьки – на невеличку приватну церемонію його сім'ї та близьких друзів.

Тисячі аргентинців вишикувались дорогами, коли процесія проходила годинну подорож від президентського палацу в центральній частині Буенос-Айреса.

Раніше відбувалися сутички між поліцією та вболівальниками та гарячкова атмосфера, більше схожа на бурхливу футбольну гру, ніж на хвилі, коли вболівальники лазили по воротах палацу, щоб якомога ближче підійти до свого героя.

В Італії натовпи прив'язували сотні синьо-білих шарфів до перил біля його колишнього клубу "Наполі", тоді як у Франції на першій сторінці спортивного видання "L'Equipe" висвітлювалося: "Бог помер".

В Аргентині оголосили три дні національної жалоби за гравцем, який привів країну до перемоги на Чемпіонаті світу 1986 року. Десятки тисяч вийшли на вулиці, не всі в масках, попри побоювання щодо пандемії COVID-19. Деякі залишали квіти та записки в його будинку дитинства.

"Марадона для мене – це найбільше, що зі мною сталося в житті. Я люблю його так само як мій батько, і це схоже на те, що мій старий помер", – сказав Крістіан Монтеллі, 22-річний прихильник колишнього клубу зірки "Бока Хуніорс", зі сльозами на очах після того, як пройшов повз труну.

"Якщо я помру молодий, сподіваюся, нагорі я зможу пограти в м'яч і подивитися з ним гру "Бока", – додав Монтеллі, який мав татуювання обличчя Марадони на нозі.

Нагадаємо, 25 листопада помер колишній нападник збірної Аргентини та чемпіон світу 1986 року Дієго Марадона.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: