fbpx
Сьогодні
08:56 31 Гру 2020

В Україні набрав чинності закон, який дозволить сиротам отримувати житло поза чергою

В Україні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, у тому числі після досягнення ними 23 років, зможуть отримати житло з житлового фонду позачергово. Відповідний закон сьогодні набрав чинності.

Документ вчора опублікували у виданні "Голос України".

Однак у дію його введуть лише через три місяці.

"Особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 23 років не втрачають право на позачергове одержання жилого приміщення або, за їх бажанням, – грошової компенсації", – зазначено в тексті закону.

Отримати житло або компенсацію вони можуть за умови, що перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов на момент досягнення 23-річчя.

Передбачено забезпечити сиріт соціальним або орендованим житлом до надання благоустроєного жилого приміщення для постійного проживання.

Закон також регулює і постановку на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, місцем походження яких є населені пункти тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях, Автономній республіці Крим та Севастополі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: