fbpx
Сьогодні
15:36 30 Гру 2020

Іран виплатить по $150 тисяч родинам жертв авіакатастрофи МАУ: у МЗС відреагували

Уряд Ірану погодився виплатити по 150 тисяч доларів або еквівалент суми у євро родинам кожної із жертв катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України".

Про це повідомляє IRNA.

За словами віцепрезидента з правових питань Лая Джонейді, уряд виплатить кошти, як тільки будуть надані звіти та документи.

Кошти будуть виплачені без урахування раси та національності, відповідно до міжнародних норм.

Джонейді запропонувала здійснити виплати до роковин трагедії 8 січня.

Уряд доручив Міністерству доріг і міського розвитку Ірану виплатити ці суми.

Речник МЗС України Олег Ніколенко сказав Укрінформу, що розмір компенсацій для родичів громадян, загиблих внаслідок збиття Іраном літака МАУ, має бути визначений шляхом переговорів сторін після встановлення причин трагедії та покарання винних.

«Важливою передумовою має стати встановлення причин трагедії та притягнення винних до відповідальності. При визначенні розміру компенсацій також буде враховуватися міжнародна практика у подібних катастрофах», – сказав Ніколенко.

За його словами, українська сторона очікує від Ірану проєкт технічного звіту про обставини збиття літака.

«Констатуємо, що далі заяв, які іранська сторона робить у ЗМІ останніми днями, взаємодія не просувається. Домовленості, досягнуті під час другого раунду консультацій у Тегерані наприкінці жовтня 2020 року, Іран досі не виконав», – акцентував речник МЗС.

Він підкреслив, що така ситуація є особливо неприйнятною, оскільки йдеться про долі невинних людей, і запевнив, що Україна разом з іншими постраждалими країнами продовжить докладати максимальних зусиль для встановлення справедливості у цій справі та притягнення винних до відповідальності.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: