fbpx
Сьогодні
15:23 24 Гру 2020

Детективи НАБУ знайшли суддю Вовка і вручили повістку: суддя викинув її з авто

Детективи Національного антикорупційного бюро вручили голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку повістку про виклик до антикорупційного суду.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Вовка чекають 5 січня 2021 року на судовому засіданні.

На відео, яке опублікували в НАБУ, суддя Вовк без верхнього одягу біжить по засніженому тротуару, а детектив зачитує йому вимогу прийти на засідання суду.

В кінці відео Вовк викинув повістку зі своєї автівки і втік.

У НАБУ повідомили, що через неявку підозрюваного до суду, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів, оголосили Вовка у розшук, проте через місяць генпрокурор Ірина Венедіктова не відреагувала на клопотання: "генпрокурор без будь-яких причин та пояснень їх не підписала і не скерувала до ВРП".

Відзначається, що 23 грудня Вовк вкотре "продемонстрував зневажливе ставлення до вимог закону — не з'явився до ВАКС, де мало відбуватися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Суд відклав засідання до 5 січня 2021 року. Початок – о 9:30.

У бюро вважають абсурдною ситуацію, коли голова суду ігнорує виклики до іншого суду та використовує свій імунітет, щоб ухилитися від кримінальної відповідальності.

"Відсутність належного реагування на ситуацію з боку генерального прокурора та Вищої ради правосуддя, ігнорування ініційованих НАБУ клопотань свідчать про системну кризу у правоохоронній та судовій системі".

Слідство сподівається, що 5 січня засідання суду відбудеться і Вовку таки вдасться обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, 3 листопада Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук голову Окружного адмінсуду Павла Вовка в рамках кримінального провадження про створення злочинної організації з метою захоплення влади.

Раніше Вища Рада правосуддя відмовилася відсторонити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Відповідне клопотання генпрокурора Ірини Венедиктової повернули їй без задоволення.

Нагадаємо, за підсумками обшуків детективи НАБУ оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, Павло Вовк та підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

НАБУ також опублікувало записи розмов Вовка з Холоднюком і лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вони обговорюють конкурс з обрання нового очільника Державної судової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

У НАБУ заявили, що голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: