fbpx
Сьогодні
14:34 19 Гру 2020

Вітренко прокоментував провал голосування щодо свого призначення на пост міністра енергетики

Колишній очільник "Нафтогазу" Юрій Вітренко прокоментував провал голосування у Верховній Раді щодо його призначення міністром енергетики.

Про це він розповів у інтерв'ю Сергію Лещенко.

Вітренко підкреслив, що проти його кандидатури голосували ті депутати, які пов'язані з олігархами Рінатом Ахметовим та Дмитром Фірташем.

"Вони спеціально тралили з трибуни і ніхто не проголосував. Проголосували, здається, проти", – коментує Вітренко.

Також він висловив жаль через те, що його не підтримали "Європейська солідарність" та "Голос".

"Я не говорив із ними і, можливо, все ж є сенс із ними поговорити. Тому що, наприклад, Інна Совсун казала з трибуни дуже навіть такі комплементарні речі, приємно було чути. Там більшість моїх друзів, вони всі до мене нормально ставляться – і після цього вони писали, як вони до мене нормально ставляться, але голоси не дали. Очевидно через політичні причини, але я збираюсь із ними говорити", – розповідає Юрій Вітренко.

Також він заявив, що відмова підтримки може пояснюватися питанням впливу.

"Вони кажуть коаліції, якщо ви запропонуєте людей кращих – ми підтримаємо. І таким чином вони стимулюють коаліцію, монобільшість, пропонувати кандидатів. А якщо вони не підтримують – вони штовхають домовлятися з олігархами і таке інше. І я сподіваюсь, що вони не ставляться до цієї ситуації "чим гірше – тим краще", – підкреслює Вітренко.

Також колишній очільник "Нафтогазу" анонсував, що попри відмову парламенту він не збирається відступати і що президент Володимир Зеленський і фракція партії "Слуга народу" пропонуватимуть його кандидатуру у Верховній Раді повторно.

Нагадаємо, Верховна Рада не призначила Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром України – міністром енергетики.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: