fbpx
Сьогодні
14:11 17 Гру 2020

Рада провалила призначення Вітренка міністром енергетики

Юрій Вітренко

Верховна Рада не призначила Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром України – міністром енергетики.

Таке рішення підтримали 186 народних депутатів.

Парламентський комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг не підтримав кандидатуру Юрія Вітренка.

Що про нього відомо? 

У 2006 – 2007 роках Втіренко був радником, а після цього й головним радником голови правління НАК "Нафтогаз України". З 2008 по 2010 роки він обіймав посаду старшого віцепрезидента і головного операційного директора фонду приватних інвестицій "Амстар Європа" (міжнародна група фондів "Амстар" зі штаб квартирою в Денвері, США).

Крім того, у 2008 – 2014 роках Вітренко був запрошений виступити як один з організаторів реструктуризації міжнародних боргів НАК "Нафтогаз України" (шляхом обміну на випущені єврооблігації) на посаді позаштатного радника голови правління компанії. Після того, як у компанії змінилося керівництво у 2010 році Вітренка залишили позаштатним радником. У 2010 році він заснував інвестиційну компанію ЕйВайЕй Кепітал (AYA Capital).

У листопаді 2018 року його призначили виконавчим директором НАК "Нафтогаз України". У липні цього року Вітренко покинув зазначену посаду. У квітні минулого року його обрали головою Наглядової ради ПАТ "Укрнафта". Через кілька місяців після цього президент України Володимир Зеленський призначив Вітренка членом наглядової ради держконцерну "Укроборонпром".

Раніше Верховна Рада призначила Роман Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: