fbpx
Сьогодні
16:27 19 Гру 2020

У "Слузі народу" пояснили, чому немає покарання для "кнопкодавів"

У Верховній Раді зменшилася кількість випадків неперсонального голосування, однак притягнення депутатів-"кнопкодавів" до відповідальності як і раніше залишається проблемою.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла заступниця глави парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Після того, як ми ухвалили закон про кримінальну відповідальність (за неперсональное голосування – ред.), випадків набагато менше. У нашій фракції після прийняття закону не було жодного випадку кнопкодавства. Інше питання – яким чином фіксувати неперсональне голосування і доводити в суді, бо кримінальна відповідальність – це якщо дійде до суду і вироку обвинуваченого, це буде підставою для того, щоб депутат втратив мандат. Це і є найсуворіше покарання, а не якісь там штрафи", – сказала Кравчук.

За її словами, питання в тому, "як доводити, з якими відеоматеріалами".

"Є частина сесійної зали, де немає камер. Більше того, немає архіву онлайн-трансляції з наявних камер, до якого можуть звернутися слідчі", – зазначила нардепка.

"Слуга народу" також прокоментувала можливість запуску в Раді сенсорної кнопки, яка не дозволить нардепам голосувати за відсутніх колег.

"Дійсно, в старій системі "Рада" є кнопка, яку можна паралельно утримувати, але вона вже вийшла з терміну експлуатації, ще до того, як її впровадили. Коли заходила нова Рада, її навіть не вмикали, тому що можна було подати позов щодо будь-якого голосування з будь-якого закону. Введення сучасної сенсорної кнопки – це додатково 300 млн гривень, у кризовий рік не варто витрачати такі гроші на вдосконалення системи голосування", – заявила Кравчук.

Нагадаємо, було оприлюднено інформацію, що були випадки "кнопкодавства" під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що справа щодо цього буде розглядатися.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: