fbpx
Сьогодні
11:56 18 Гру 2020

Рада буде боротися з "кнопкодавством": встановлять більше камер та посилять відповідальність

Фото ReutersФото Reuters

Верховна Рада планує встановити додаткові камери для боротьби з кнопкодавством під час голосування. Також планують стежити за розсадженням нардепів і відключать "резервні" місця від системи "Рада".

Про це під час засідання парламенту заявив спікер Дмитро Разумков.

За його словами, додаткові відеокамери будуть розміщені в тих місцях, де їх раніше не було – наприклад, в ложах.

"Всі фракції звернулися до мене з метою встановити додаткові камери в залі, які фіксували б не персональне голосування, якщо таке, не дай Боже, буде відбуватися в залі", – сказав Разумков.

Також він додав, що зараз всі фракції і депутатські групи повертаються до того розташування, яке було затверджено перед початком роботи Ради нинішнього скликання.

"Ми повертаємося до того розташування депутатських фракцій і груп, яке було при розподілі місць між фракціями і групами у початку нашої роботи. Всі інші місця для голосування будуть відключені від системи "Рада", – зазначив Разумков.

Відзначимо, зараз в парламенті є 27 вільних місць, бо деяких нардепів не змогли обрати, в тому числі через окупацію Криму і Донбасу. Станом на 18 грудня обраними є 423 депутати з 450.

Також Разумков доручив до 15 січня розробити зміни до законодавства в рамках збільшення кримінальної відповідальності та збільшення штрафів через кнопкодавство.

"Тому домовились (з депутатськими фракціями, – ред.) про наступне. Перше. В нас є регламентний комітет… до 15 січня розробити зміни до законодавства, які б зробили більш жорстку відповідальність за неперсональне голосування", – заявив Разумков.

За його словами, цей законопроект планують розглянути одним з перших після Нового року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: