fbpx
Сьогодні
12:04 19 Гру 2020

У Львові відкрили "Лабораторію дитинства", де можна поділитися своїми дитячими спогадами

У Львові Музей Міста (МуМі) обладнав приміщення інтерактивними засобами та мультимедійною технікою, з допомогою яких відвідувачі можуть поділитися спогадами про власне дитинство у місті.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Особливістю цього музею є те, що він став результатом кількарічної роботи митців, музейників, творчих людей, працівників міської ради. Ще не маючи першої виставки, він вже почав жити і наповнюватись людьми завдяки своїй концепції.

Зараз тут починає працювати "Лабораторія дитинства", яка допомагає збирати матеріали для першої виставки. Вона не є випадковою, адже місія музею — максимально залучати мешканців Львова, зробити їх співучасниками виставки", — сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Виставку буде присвячено мешканцям та мешканкам, віком 6−12 років, дитинство яких пройшло у місті. Це період дорослішання, коли діти починають виходити за межі простору, за яким пильно стежать батьки, та самостійно пізнають нові двори, райони та вулиці.

У Лабораторії відвідувачі можуть написати, намалювати чи записати свої спогади на відео, відсканувати дитячі фото та створити мапу маршрутів самостійних подорожей містом. Також працюватиме pop up museum (мобільний музей, до створення якого може долучитися кожен охочий), для якого мешканців закликають принести збережені предмети дитинства. Це можуть бути речі, які діти колекціонували чи використовували під час ігор, "трофеї" і "скарби", здобуті у маленьких подорожах містом. Працівники музею опрацюють та збережуть зібрані матеріали, а кураторська група обере найвідповідніші для експонування під час виставки у Музеї Міста.

Працюватиме "Лабораторія дитинства" з вівторка по неділю з 11:00 до 18:00 у підземеллі Львівської ратуші за адресою площа Ринок, 1. Вхід вільний.

Предметами та спогадами можна поділитися, заповнивши гугл-форму або через сторінки Музею Міста у Facebook чи Instagram.

Раніше на Львівщині заявили про приготування до відкриття першого індустріального музею на місці шахти.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: