fbpx
Сьогодні
15:34 13 Гру 2020

На Львівщині замість шахти відкриють музей

Фото: Укрінформ

У Червонограді(Львівська область) вугільну шахту "Надія" перетворять на індустріальний музей.

Таке рішення прийняли у Мінрегіоні, про що повідомляє пресслужба міністерства.

"Завдяки зручному розташуванню, близькості до кордону та до Львова шахта може стати першим в Україні музеєм промисловості, який буде "відправною точкою" туристичних маршрутів. Вона має всю необхідну інфраструктуру для створення музейного комплексу, який демонструватиме весь промисловий потенціал України", – йдеться у повідомленні.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря зазначив, що у 2021 році Мінрегіон планує провести техніко-економічне обґрунтування трансформації шахти. Отримані висновки покажуть як краще використати цю інфраструктуру, щоб у 2022 році потенційно залучити як приватне, так і державне фінансування для відновлення цієї території.

Він також зазначив, що зараз завдання Мінрегіону полягає у забезпечні справедливої трансформації вугільних територій, збереженню надходження до місцевих бюджетів, створення робочих місць.

Проєкти з трансформації шахт у індустріальні парки, дослідницькі центри, логістичні комплекси або туристичні магніти Мінрегіон планує впроваджувати у всіх регіонах, які залежать від видобутку вугілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: