fbpx
Сьогодні
09:10 14 Гру 2020

Сьогодні колегія вибірників визначить майбутнього президента США

Фото: liga.net

У понеділок, 14 грудня, в США почнеться голосування колегії вибірників, яка за підсумками виборів глави Білого дому визначить майбутнього президента США.

Про це повідомляє The New York Times.

Голосування колегії вибірників розпочнеться о 10:00 за східно-американським часом (17:00 за київським часом). Кожен штат голосуватиме окремо.

Колегія вибірників складається з 538 членів. Очікується, що за підсумками голосування перевага на користь Джо Байдена складе 306 голосів проти 232 за чинного главу Білого дому Дональда Трампа.

Рішення колегії вибірників також має затвердити Конгрес і Сенат США. Очікується, що одночасне засідання обох палат парламенту відбудеться на початку січня.

13 листопада в США закінчили підрахунок голосів у всіх штатах. Переможцем президентських виборів став кандидат від Демократичної партії Джо Байден – він отримав 306 голосів вибірників при 270 необхідних. У Дональда Трампа – 232 голоси. Байден отримав на виборах більше голосів, ніж будь-який інший кандидат в історії США.

Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими. У той же час він заявив, що готовий піти з посади президента , якщо колегія вибірників віддасть перемогу на виборах Байдену.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: