fbpx
Сьогодні
14:52 09 Гру 2020

ЄС виділив Україні транш на €600 млн для підтримки в період коронакризи. Зеленський і Шмигаль привітали це рішення

Європейський Союз виділив Україні черговий транш на 600 мільйонів євро. Кредит піде на забезпечення макрофінансової стабільності країни.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Там зазначено, що Європейська Комісія від імені ЄС сьогодні виплатила Україні 600 мільйонів євро за програмою макрофінансової допомоги, пов'язаною з COVID-19.

Україна є сьомою країною, яка отримала таку виплату. Загальний пакет виплат становить 3 млрд євро для десяти країн.

«Ця виплата сприятиме макрофінансовій стабільності в Україні, дозволяючи їй розподіляти ресурси для пом'якшення серйозних негативних соціально-економічних наслідків пандемії коронавірусу», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що виплату здійснюють після узгодження Меморандуму про взаєморозуміння цього літа та його ратифікації в середині вересня. Також вплинуло відновлення зобов'язань України продовжувати співпрацю в межах програми МВФ протягом останніх тижнів та прихильності до політичної програми, погодженої з ЄС.

«Україна високо цінує підтримку Європейського союзу. Вдячні Валдісу Домбровскісу (віцепрезидент Єврокомісії — ред.) та Європейській комісії за черговий транш у сумі 600 млн євро. Це зміцнить макрофінансову стабільність України в складні часи пандемії COVID-19», — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Twitter.

Глава держави привітав рішення Європейського Союзу про виплату Україні першого траншу макрофінансової допомоги

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Європейського Союзу про виплату Україні першого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро, повідомляє пресслужба ОПУ.

Питання надання макрофінансової допомоги Україні для подолання наслідків пандемії COVID-19 було предметом особливої уваги Глави держави під час його телефонних контактів протягом року з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та переговорів з лідерами ЄС під час 22-го Саміту Україна – Європейський Союз 6 жовтня 2020 року.

«Я глибоко вдячний нашим партнерам у ЄС і особисто Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн та виконавчому віце-президенту Валдісу Домбровскісу за їхній особливий внесок та підтримку нашої країни у складний час. Цей жест допомоги є черговим проявом солідарності європейських партнерів з Україною та підтримки наших зусиль щодо подальшого впровадження реформ», – відзначив Володимир Зеленський.

Українська влада налаштована продовжувати реформи з метою впровадження європейських стандартів у всі сфери життя, зміцнення економіки та покращення добробуту українців. Виконання Угоди про асоціацію є дороговказом для реалізації необхідних перетворень та інструментом для подальшого поглиблення інтеграції між Україною та ЄС.

Також повідомлялося, що Україна отримає 640 млн євро від ЄІБ на оновлення інфраструктури та електричний транспорт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: