fbpx
Сьогодні
13:37 09 Гру 2020

Україна отримає 640 млн євро від ЄІБ на оновлення інфраструктури та електричний транспорт

9 грудня Кабмін та Європейський інвестиційний банк уклали 3 кредитні угоди на загальну суму 640 млн євро для реалізації пріоритетних проєктів у галузі інфраструктури й транспорту.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Сьогодні було укладено одразу 3 кредитні угоди з банком, відповідно до яких Україна отримає 640 млн євро на покращення інфраструктури у східному регіоні, оновлення дорожньої мережі Луганщини, а також на закупівлю електричного громадського транспорту майже у 20-ти українських містах", – прокоментував підписання угод міністр.

  • 340 млн євро будуть спрямовані на відновлення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у східному регіоні (школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, муніципальний транспорт тощо);
  • 100 млн євро – на оновлення 183 км автошляхів у Луганській області;
  • 200 млн євро – на реалізацію проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає закупівлю трамваїв, тролейбусів, електробусів, вагонів метро, а також будівництво та оновлення трамвайних і тролейбусних ліній. Вже попередньо визначили 18 міст-учасників проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам'янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці. Їх остаточний перелік буде сформовано після ратифікації угоди з банком.
Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: