fbpx
Сьогодні
15:05 07 Гру 2020

Авіакатастрофа МАУ: Українське слідство заявило, що не отримало від Ірану матеріалів і доказів

Українське слідство не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів у справі про збиття літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752.

Про це зазначив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехром Мораді, передає пресслужба відомства.

«Поки що слідство в Україні та Ірані йде окремим шляхом, хоча обидві сторони зацікавлені в об'єктивному розслідуванні збиття українського літака. І неналежне виконання досягнутих домовленостей не дає нам поки можливості говорити про наступну дату двосторонніх перемовин. Немає сенсу проводити переговори заради самого процесу, важливі – ефективна співпраця і результат. І відповіді ми повинні надати якнайшвидше, адже вже в січні роковини авіакатастрофи», – сказав Мамедов.

Він додав, що з моменту останнього раунду переговорів, який відбувся в Тегерані у жовтні, минуло півтора місяця, а українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів.

Зазначається, що Україна та Іран шукають шляхи активізації взаємодії щодо розслідування авіакатастрофи МАУ.

Зустріч посадовців відбулася за ініціативою іранської сторони. У перемовинах також взяла участь директор Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ Оксана Золотарьова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: