fbpx
Сьогодні
14:53 04 Гру 2020

Держекоінспекція перевірятиме законність продажу новорічних ялинок

Державна екологічна інспекція посилить контроль за легальним продажем новорічних ялинок

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, Держекоінспекція почала природоохоронну акцію, під час якої посилить контроль за легальною реалізацією ялинок з правоохоронцями та органами місцевого самоврядування.

Так, у рамках заходу відомство підготувало і направило низку доручень. Зокрема, обласним державним адміністраціям та Київській міській державній адміністрації – попередити лісогосподарські підприємства про неухильне виконання ними законодавчих вимог в частині охорони лісу та проведення заходів для протидії вирубкам, а також Національній поліції України – посилити заходи контролю за місцями торгівлі та зберігання хвойних насаджень.

За словами голови Держекоінспекції Андрія Мальованого, у передноворічний період збільшуються обсяги незаконної вирубки ялинок для продажу і щороку її масштаби зростають.

"Так, у передноворічну пору з 28 листопада 2019 року по 16 січня 2020 року ДЕІ розрахувала 695,9 тис. гривень збитків. Це у три рази більше, ніж протягом аналогічного періоду 2018-2019 років. Штрафи сягнули 45,6 тис. гривень, що вдвічі перевищує показник попереднього року", – цитує пресслужба слова Мальованого.

Він також підкреслив, що за збереження та охорону лісів України відповідають як посадовці, так і звичайні громадяни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: