fbpx
Сьогодні
19:36 01 Гру 2020

Проти людей, що погрожували розправою за угорський гімн, відкрито кримінальну справу, - Геращенко

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що спів гімну Угорщини під час засідання місцевих депутатів на Закарпатті не є злочином.

Про це він сказав у етері телеканалу "Україна 24".

"Після того, як на засіданні однієї з сільських рад на Закарпатті етнічні угорці заспівали після гімну України гімн Угорщини, почалося роздмухування і заклики до етнічної ненависті до угорської меншини на Закарпатті. Це неприпустимо, Конституція України говорить про те, що всі громадяни України є рівними незалежно від національності.

Кримінальний кодекс, стаття 161, передбачає кримінальну відповідальність за порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової та національної приналежності, а за заклики до насильства передбачає до 5 років ув'язнення. Зараз ми відкрили справу за ст. 161 і шукаємо того юнака, який або як провокатор, або за своїми переконаннями вирішив порушити Кримінальний кодекс", — сказав він.

"З приводу співу гімну Угорщини на території України. Українці, які живуть у Канаді, США, Австралії також часто співають гімн України, і ніхто не притягає за це до відповідальності. Це нормально, коли якась етнічна група співає національні пісні та навіть національний гімн", — сказав він.

Нагадаємо, 30 листопада СБУ обшукала благодійний фонд, пов'язаний з Угорщиною. МЗС Угорщини викликає посла України.

Надалі Аваков заявив, що провокатори, які погрожують українцям угорського походження, – це вороги держави.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: