fbpx
Сьогодні
18:29 25 Лис 2020

Кабмін допоможе ФОПам, які постраждали від карантину: хто отримає гроші

Кабмін України в рамках заходів з підтримки фізичних осіб-підприємців, які постраждали від карантину, вирішив відновити виплату матеріальної допомоги ФОПам, які мають неповнолітніх дітей.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

"Сьогодні уряд в рамках антикризових заходів підтримки людей від економічного впливу COVID-19 ухвалив дуже важливе рішення для підприємців. Ми відновили програму виплат на дітей до 10 років ФОПам 1 та 2 групи", – заявила Лазебна.

Голова Мінсоцполітики нагадала, що ця програма працювала з травня по вересень, нею скористалися 87 тисяч підприємців, на 115 тисяч дітей були здійснені відповідні виплати в розмірі прожиткового мінімуму.

"Сьогодні, коли в Україні знову посилюються карантинні й обмежувальні заходи, ми цю програму відновили, але зробили її дуже соціальною. Ці 87 тисяч, які були в програмі, колись зверталися, є заявки. Ми для них автоматично нарахуємо за листопад і за грудень також відповідні кошти виплати допомоги на дітей", – повідомила вона.

Водночас, міністерка зазначила, що "також можуть прийти й інші підприємці, які тоді не зверталися за такою підтримкою, але зараз мають проблеми в своїх бізнесах".

"До 15 грудня термін подання таких заявок, звернень, і ми також їм надамо підтримку і за листопад, і за грудень… Стосовно виплат фізичним особам-підприємцям – на сайті Мінсоцполітики є ціла рубрика, як подати заяву. Але це тільки для тих підприємців, які не були в програмі раніше. Вони можуть зайти, заповнити відповідну заявку, коли така постанова набере чинності, і податися на державну підтримку", – додала Лазебна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: