fbpx
Сьогодні
11:59 25 Лис 2020

Байден у перші 100 днів при владі хоче провести імміграційну реформу і допомогти штатам у боротьбі з COVID-19

Фото Reuters

Джо Байден, який оголосив про свою перемогу на виборах президента США, заявив, що протягом своїх перших 100 днів перебування на посаді хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про довкілля і допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.

"Я направлю в Сенат Сполучених Штатів законопроект про імміграцію, який дозволить отримати громадянство більш ніж 11 млн незареєстрованих людей в Америці", – сказав Байден в інтерв'ю телеканалу NBC.

"Я також маю намір покінчити з деякими, я думаю, дуже шкідливими виконавчими указами, які значно вплинули на погіршення клімату і зробили нас менш здоровими (…), які підписав президент (Трамп)," – зазначив він.

Байден заявив, що подбає про те, щоб влади штатів, постраждалих від пандемії коронавірусу, отримали "негайну допомогу", хоча і не уточнив, як він це зробить.

"Це більше, ніж просто фінансова криза, це криза, яка викликає реальний психічний стрес у мільйонів людей", – сказав він.

Байден також зазначив, що не планує після інавгурації ініціювати розслідування стосовно Трампа.

"Я не буду робити те, що робить цей президент, і використовувати Міністерство юстиції як засіб, щоб наполягати на тому, що щось сталося", – сказав він.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, але офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше. Однак, на підставі наявних даних, 7 листопада провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: