fbpx
Сьогодні
17:43 20 Лис 2020

Зеленський та голова Венеціанської комісії обговорили вирішення питання довкола КСУ

English version here

фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо щодо пошуку ефективного розв'язання конституційної кризи в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Джанні Букіккіо погодився, що вирішення конституційної кризи вимагає швидких дій і має базуватися на верховенстві права.

Зеленський натомість підкреслив, що наразі довіра до суду зруйнована, а тому дуже важливо її наразі відновити.

"Пропоную активізувати роботу щодо пошуку збалансованого комплексного рішення для швидкого та ефективного розв'язання кризи", – запропонував глава держави.

Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії стосовно її експертизи у роз'ясненні питань, яким чином уникнути завдання рішенням КСУ від 27 жовтня невідворотної шкоди антикорупційній реформі.

Сторони також обговорили нагальні потреби напрацювання законопроєктів щодо відновлення покарання за подання неперевіреної інформації у деклараціях, забезпечення повноцінної роботи НАЗК та НАБУ. Окремо зупинилися на проведенні комплексної судової реформи, серед іншого – на реформуванні механізму добору суддів, а також Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: