fbpx
Сьогодні
20:53 19 Лис 2020

Зеленський розповів послам G7, як Україна планує вийти з конституційної кризи. Єрмак розкрив подробиці

фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський представив кроки для виходу з конституційної кризи.

Про це він говорив під час відеозустрічі з послами країн "Великої сімки" (G7) та Європейського Союзу, акредитованими в Україні.

"Я категорично не сприйняв нещодавнє рішення Конституційного Суду щодо скасування частини положень антикорупційного законодавства. Воно фактично "обнулило" всю систему боротьби з корупцією", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що першочерговим завданням української влади було забезпечити безперервну діяльність антикорупційних органів та відновити роботу системи електронного декларування.

Глава держави нагадав, що нещодавно з цього питання мав детальну розмову з головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, який запропонував експертизу комісії у цій складній ситуації.

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак розкрив подробиці того, як Україна планує вийти з конституційної кризи.

"Президент України також розповів послам G7 про наші кроки з активізації загальної реформи судової гілки влади. До експертизи конкретних законопроектів ми плануємо залучати як українських, так і міжнародних експертів, аби найкращим чином врахувати помилки попередніх років.

Ми запевнили наших партнерів: ефективність антикорупційної та всієї судової системи для України є одним з найважливіших пріоритетів. Тому ми продовжимо наполегливо просувати позитивні зміни у цьому напрямку. Незважаючи на шалений спротив потужних корупційних кланів та дрібних корупціонерів по всій країні", – прокоментував він майбутні кроки української влади.

Спілкуємося з нашими західними партнерами практично щотижня.Сьогодні на відеозустрічі з послами країн «Великої сімки»…

Posted by Андрій Єрмак on Thursday, November 19, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: