fbpx
Сьогодні
16:00 19 Лис 2020

Зеленський заявив послам G7, що Ситник залишиться головою НАБУ

English version here

Ситник Артем, фото "Обозреватель"

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник залишиться на своїй посаді після 16 грудня. Рішення Конституційного суду (КСУ) та Окружного адмінсуду Києва (ОСАК) не вплинуть на його роботу в бюро.

Про це на відеозустрічі з послами G7 заявив президент України Володимир Зеленський, передає сайт президента.

Повідомляється, що учасники зустрічі обговорили загрози, які стоять перед НАБУ через рішення Конституційного суду. Зеленський зазначив, що визнання окремих положень закону про бюро неконституційними поки що не створює жодних загроз, які можуть вплинути на легітимність і незалежність НАБУ.

"Рішення Конституційного суду не скасовує факт створення і функціонування НАБУ, не обмежує роботу детективів НАБУ і не ставить під сумнів статус НАБУ як правоохоронного органу. Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишиться на посаді", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, що ОАСК у процесі розгляду позову звільненого працівника НАБУ – керівника Другого підрозділу детективів бюро Олександра Карєєва – прийняв окрему ухвалу, якою постановив вилучити Ситника з Єдиного реєстру інформації як директора НАБУ.

Також суд постановив, що Ситник має передати свої повноваження одному зі своїх заступників для виконання рішення КС. Суд встановив місячний термін для виконання цього рішення.

Зокрема, суд пояснив дане рішення тим, що у процесі розгляду позову виявив невиконання рішення Конституційного суду про визнання неконституційним Указу президента про призначення Ситника директором НАБУ.

В свою чергу, міністр юстиції Денис Малюська пояснив, що Мінюст не буде виконувати рішення Окружного адмінсуду: "Мін'юст не може вносити зміни до Єдиного державного реєстру, щоб виконати будь-яке рішення Конституційного Суду України або ж окремої ухвали".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: