fbpx
Сьогодні
15:37 18 Лис 2020

Офіс президента втрутиться в ситуацію з касовими апаратами для ФОПів

фото: Букви

Президент Володимир Зеленський украй здивований, що ФОПи не можуть отримати чіткого роз'яснення щодо обов'язкового запровадження касових апаратів, тому в Офісі президента планують зайнятися модеруванням цієї ситуації, у середу проведуть термінову нараду.

Про це в коментарі "Інтерфакс-Україна" сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Парламент, на нашу думку, повинен знайти рішення, яке врахує інтереси і держави, і всіх платників податків, і тих підприємців, які протестують, вимагаючи відстрочки застосування норм по реєстраторах розрахункових операцій.

Цей конфлікт явно затягнувся і явно переходить зі сфери економічного діалогу в сферу чистої спекулятивної політики", – заявив Подоляк.

За його словами, президент Зеленський, реагуючи на "дивну нездатність депутатів знайти оптимальне рішення протягом декількох місяців", вирішив частково взяти на себе модерацію цієї теми.

"Для цього президент хоче отримати аргументи всіх сторін і більш глибоко вивчити проблематику. Саме тому сьогодні президент екстрено вирішив провести відповідний селектор й отримати ґрунтовні коментарі від усіх зацікавлених сторін", – зазначив Подоляк.

Він додав, що модерацією теми займається керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"На мій погляд, це єдино можливий формат на сьогодні, який дасть змогу отримати відповіді та рішення", – вважає радник глави ОП.

Нагадаємо, що 17 листопада Верховна Рада відхилила законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів для фізичних осіб – підприємців.

Перед цим вранці в Києві пройшов масштабний протест під парламентом. Під Радою протестували підприємці. Представники руху SaveФОП не давали депутатам зайти в парламент. У зв'язку з цим Нацгвардія і Нацполіція намагалася зробити коридор для нардепів, щоб вони могли пройти.

Підприємці виступали проти введення касових апаратів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: