fbpx
Сьогодні
10:52 17 Лис 2020

Під Радою протестують підприємці: в ході акції сталися сутички

фото: Букви

У Києві сьогодні проходить масштабний протест під парламентом. В ході протесту стались сутички.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Під Радою протестують підприємці. Представники руху SaveФОП не давали депутатам зайти в парламент. Через це Нацгвардія та Нацполіція намагалась зробити коридор для нардепів, щоб вони могли пройти.

Протестувальники виступають проти введення касових апаратів.

Коридор

Posted by Yan Dobronosov on Monday, November 16, 2020

Сутички

Posted by Yan Dobronosov on Monday, November 16, 2020

Фото і відео фотографа Верховної Ради Яна Доброносова

Нагадаємо, що податковий комітет Верховної Ради планує запропонувати Раді ухвалити консолідований варіант законопроєкту про відтермінування застосування касових апаратів для ФОПів, який не охоплюватиме ризикові групи. Про це під час брифінгу 16 листопада заявив голова комітету Данило Гетманцев, передає "Укрінформ".

"Ми консультуємося з бізнесом, малим бізнесом протягом року щодо пом'якшення. І ми дійсно пропонуємо деякі пом'якшення, які нам здаються компромісними: зменшити штрафи, звільнити від звітності щодо електронних РРО, від обов'язково застосування РРО підприємців за критерієм площі, тобто якщо це невеликі магазини…

Але (недоречно – ред.) говорити про звільнення ризикових груп, які повністю в тіні… Моя позиція, що ми повинні відтермінувати для всіх підприємців, окрім тих, які працюють у ризикових групах, – це великі інтернет-магазини, ювелірна галузь, це секонд-хенд, це лікарські засоби, це електроніка та деякі інші. Для всіх інших ми пропонуємо відтермінувати на рік, і в цьому є певний консенсус… Це те, що ми на комітеті будемо обговорювати, і те, що ми вже рекомендували Верховній Раді до розгляду", – розповів Гетманцев.

На питання, чи є у фракції "Слуга народу" голоси на підтримку цього законопроєкту, нардеп відповів, що в разі винесення на розгляд у залі пленарних засідань "компромісного варіанту" він готовий агітувати колег схвально проголосувати.

При цьому, Гетманцев підкреслив, що якщо йтиметься про повне скасування фіскалізації, то він агітуватиме за те, щоб "таке рішення не підтримувати".

Перед цим перша заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк доручила профільному парламентському комітету підготувати для розгляду в залі засідань законопроєкт № 4313 щодо відтермінування введення касових апаратів для ФОПів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: