fbpx
Сьогодні
10:33 18 Лис 2020

Китай повідомив про випробування вакцини CoronaVac: викликає швидку імунну відповідь

Фото: iStock

Китайська антикоронавірусна вакцина CoronaVac продемонструвала ефективність на першій і другій фазах клінічних випробувань.

Про це повідомляє ВВС.

За словами дослідників, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech викликала швидку імунну відповідь під час випробувань за участю близько 700 осіб.

Жу Фенгкай, один з авторів статті про вакцину, сказав, що результати, засновані на випробуваннях 144 учасників на першій фазі та 600 на другій фазі, означають, що вакцина "придатна для екстреного використання".

Жодних даних про триваючі масштабні випробування на третій фазі ще не опубліковали.

Оголошення було зроблено після того, як розробники вакцини в Європі і США повідомили про успішні дані великих випробувань на пізніх стадіях.

Про вакцини, розроблені у США і Німеччині, опублікували дані, що свідчать про ефективність більш як 90% після випробувань за участю десятків тисяч людей.

Нагадаємо, що в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

На минулому тижні повідомлялося, що перші проміжні результати у масштабних випробуваннях вакцини проти COVID-19 показали, що продукт Pfizer та BioNTech на 90% ефективний.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: