fbpx
Сьогодні
16:08 14 Лис 2020

Кулеба розповів про 6 принципів, що допоможуть "зшити" країну

Фото: ukrinform.ua

Міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба називає чутки про внутрішньо розділену Україну давнім міфом і назвав шість принципів, що допоможуть Україні бути цільною державою.

Це він розповів у інтерв'ю для НВ.

"Страшні не стільки твердження про розділену Україну, скільки помилкові висновки, які зазвичай ідуть на додачу. Наприклад, розмірковують про захід України, який говорить українською і хоче зближення з ЄС і НАТО, й схід, який надає перевагу російській, відкидаючи і те, і т. е. Про українських угорців або болгар, які буцімто тільки і чекають, аби відокремитися. Далі зазвичай ідуть нетрі роздумів, як все неоднозначно, і що Україна нібито має залишатися буфером між Росією і Заходом, що вона приречена на провал і розпад", – каже Кулеба.

Міністр відверто називає це нісенітницями.

"За даними соціологів, "мовне питання" непокоїть не більше одного відсотка українців. Після початку російської агресії більшість українців підтримують курс на вступ України до ЄС і НАТО, і ця підтримка зростає з року в рік. Національні меншини — наше національне багатство, а не загроза. Ось така ми єдина розділена країна", – стверджує пан міністр.

Як приклад різних політичних вподобань, однак єдності в момент скрути він наводить події 11 вересня 2001 року в США. Тоді пасажири літака захопленого терористами, що мав би врізатися у Капітолій, зчинили бунт у результаті котрого той не долетів до призначеного місця. Американську націю він називає єдиною розділеною нацією.

"Ми теж єдина розділена країна. Розмаїття поглядів і думок у нашому суспільстві — це не слабкість, а сила. Все залежить від того, як керувати цим розмаїттям. Якщо пустити на самоплив, це призведе до руїни. Якщо ж грамотно керувати демократичними інструментами політики, розмаїття призводить до процвітання", – пише Кулеба.

Серед 6 принципів, що допоможе в єднані нації, він називає:

  • незалежність
  • територіальна цілісність
  • європейський і євроатлантичний вибір
  • вільні вибори
  • підзвітна влада
  • українська мова як державна

Давайте дозволимо собі бути різними, але будемо однаково прагнути до успіху України та її процвітання, – підсумовує Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: