fbpx
Сьогодні
14:58 11 Лис 2020

Кулеба і його німецький колега Маас обговорили перспективу контактів глав МЗС "нормандської четвірки"

Фото Reuters

Очільники зовнішньополітичних відомств України і Німеччини Дмитро Кулеба і Гайко Маас обговорили перспективу контактів міністрів закордонних справ у Нормандському форматі.

Про це повідомляє пресслужба МЗС за результатами телефонної розмови Кулеби і Мааса.

Зазначається, що керівники зовнішньополітичних відомств позитивно відзначили високу динаміку відносин між Україною та Німеччиною, зокрема взаємодію між лідерами країн, контакти між міністрами закордонних справ, візит голови українського парламенту до Німеччини, підготовку до політичних консультацій між міністерствами закордонних справ.

Кулеба поінформував співрозмовника щодо зусиль України з політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі.

«Гайко Маас позитивно оцінив зусилля України у Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі: дотримання, попри випадки порушень, режиму припинення вогню та відкриття нових КПВВ у Щасті та Золотому Луганської області. Сторони обговорили перспективу контактів міністрів закордонних справ у Нормандському форматі», – йдеться у повідомленні.

Маас позитивно оцінив українську ініціативу щодо заснування Кримської платформи та погодився з важливістю збереження теми тимчасово окупованого Криму серед пріоритетів міжнародного порядку денного.

Міністри також обговорили підготовку до саміту Східного партнерства наступного року. Кулеба наголосив на важливості подальшої поступової інтеграції України у внутрішній ринок Європейського Союзу.

Кулеба і Маас також обмінялися думками щодо ситуації у Білорусі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: