fbpx
Сьогодні
22:00 12 Лис 2020

Кулеба обговорив з представниками Меджлісу створення Кримської платформи та деокупацію Криму

фото: МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з представниками Меджлісу кримськотатарського народу подальшу взаємодію у створенні Кримської платформи та деокупації Криму.

У зустрічі взяли участь національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, представники Меджлісу та його голова Рефат Чубаров, передає МЗС.

"Ми маємо спільні погляди і рішучість робити те, у що віримо. Якщо ми, Україна, не будемо штовхати вперед справу деокупації Криму, ніхто у світі не буде робити це за нас", — зауважив міністр.

Кулеба також запевнив у жорсткій реакції України на недружнє рішення Нікарагуа призначити на порушення українського законодавства та міжнародного права так званого "почесного консула" у тимчасово окупованому Росією Криму.

"Україна вперше в історії застосовує секторальні санкції. Це чіткий сигнал, який демотивує будь-кого від подібних кроків", – зауважив очільник МЗС.

Представники Меджлісу позитивно оцінили ініціативу МЗС України зі створення Кримської платформи – майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму. Вони висловили готовність брати активну участь у розробці, запуску та подальшій роботі платформи.

Кулеба звернув увагу на особисту залученість до створення Кримської платформи Президента Володимира Зеленського, зусилля Ради національної безпеки та оборони, Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також висловив сподівання у налагодженні подальшої ефективної взаємодії із Верховною Радою.

Своєю чергою Джемілєв відзначив важливість та своєчасність такої ініціативи, а Чубаров висловив сподівання на успішний запуск Кримської платформи у травні 2021 року і запевнив у готовності Меджлісу активно взаємодіяти з МЗС та іншими органами влади задля її втілення.

мустафа джемілєв

Співрозмовники обговорили концептуальні особливості функціонування Кримської платформи, зокрема її парламентський вимір, а також законодавчу діяльність, яка сприятиме деокупації Криму. Вони також погодилися, що обговорення питань Криму потребує обов'язкового залучення кримських татар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: