fbpx
Сьогодні
19:11 14 Лис 2020

Кравчук розповіла, чим відповість Рада на скандальне рішення КСУ

Фото: Рубрика

У графіку роботи Верховної Ради на наступний тиждень можуть з'явитися законопроєкти щодо врегулювання конституційної кризи в Україні, яка виникла після рішення Конституційного суду скасувати деякі норми антикорупційного законодавства.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

На запитання, чи буде Рада обговорювати проблему КСУ, Кравчук відповіла:

"У попередньому порядку денному роботи Ради немає до голосування жодних законопроєктів щодо КСУ, але це не означає, що вони не з'являться, наприклад, у понеділок. Буде погоджувальна рада – там мають бути виставлені пріоритети. Є законопроєкт Разумкова, він уже готовий до розгляду, він уже отримав схвальне рішення комітету антикорупційної політики, і вже розглянув альтернативний законопроєкт. Тобто якихось причин не розглядати немає. Хіба б пан Разумков наполягав, що він хотів би після одужання (від COVID-19 – ред.) сам його представити в Раді. Тут питання до нього".

За словами "слуги народу", є законопроєкти, які подали багато депутатів з різних фракцій.

"Вони стосуються формату роботи КСУ, щоб, наприклад, змінити вимоги до прийняття рішень Великою палатою – з простої більшості (10 суддів) до 2/3 складу. Є ще інший законопроєкт. Вони ще не розглядалися по суті, але можуть бути розглянуті", – розповіла депутатка.

Раніше, комітет з питань правової політики запропонував парламенту розглянути законопроєкт №4311, який пропонує підвищення кворуму Конституційного Суду до 17 суддів. У разі ухвалення цього законопроєкту КС зможе приймати рішення лише за участі майже всього складу суду, який складається із 18 суддів. Наразі у КС працює 15 суддів.

Нагадаємо, що Асоціація суддів Конституційного суду, до якої входять судді у відставці, просить президента Володимира Зеленського відкликати законопроєкт №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства"(який має на меті розпустити чинний склад КСУ), а також посприяти у заповненні трьох вакантних посад суддів КС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: