fbpx
Сьогодні
09:20 09 Лис 2020

У США від Трампа вимагають почати процес передачі влади

Фото Reuters

У США Центр по передачі президентської влади — позапартійна організація, яка консультує нові адміністрації, що приходять до влади, — висловилася на підтримку перемоги Джо Байдена на президентських виборах.

У своїй заяві Center for Presidential Transition (CPT) закликала чинного президента Дональда Трампа запустити процес передачі влади, повідомляє DW.

"Ми настійно закликаємо адміністрацію Трампа негайно почати поствиборчий перехідний процес, а команду Байдена – в повній мірі використовувати ресурси, які є в наявності відповідно до Закону про зміну президента (Presidential Transition Act)", – написали члени CPT в посланні.

У CPT зазначили, що політики-демократи завчасно приступили до планування перехідного періоду, набрали досвідчену та дисципліновану команду і підготувалися до вирішення тих проблем, з якими Байден зіткнеться 20 січня, коли закінчиться термін повноважень Дональда Трампа і віцепрезидента Майка Пенса.

Представники CPT зазначили, що незважаючи на майбутні судові тяжби, результат виборів "досить ясний", що має покласти початок "перехідного процесу".

Нагадаємо, 7 листопада американські ЗМІ написали, що кандидат від демократичної партії Джо Байден обраний 46-м президентом Сполучених Штатів. Він здобув перемогу в Пенсільванії, завдяки чому набрав необхідні для перемоги 270 голосів вибірників.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: