fbpx
Сьогодні
19:45 06 Лис 2020

У Києві значна частка вчителів використовують російську замість української, - Кремінь

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що у Києві на уроках чимало вчителів використовують російську мову замість української.

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передає news.ua.

"Ми щиро сподіваємося на найближчу зустріч з очільником української столиці, з яким ми б хотіли провести досить плідну і важливу зустріч. Вона буде полягати у розборі тієї проблематики, яку ми помітили за результатами десятків звернень. Бо, підкреслю, що величезна кількість звернень і критики на мову навчання стосується закладів освіти міста Києва. Разом із тим є якісь шляхи у розв'язанні цієї проблеми", – сказав Кремінь.

Він зазначив, що у Києві на уроках немала частка учителів досить часто, а в окремих випадках – зрідка, використовують російську мову замість української. За його словами, на позашкільних заходах російською розмовляє чверть педагогічних працівників, а зрідка використовують 45 %.

За словами мовного омбудсмена, ще більшою мірою російська мова замість української використовується в закладах позашкільної освіти – музичних школах, дитячо-юнацьких спортивних школах, у гуртковій роботі тощо.

"Така частка нарікань є особливо помітною. Крім контролю, крім захисту, органи місцевого самоврядування та органи управління освітою повинні подбати про створення кращих умов, про підвищення кваліфікації педагогічних працівників", – сказав Кремінь.

Раніше Тарас Кремінь закликав КСУ проявити державницьку позицію щодо розгляду мовного закону.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: