fbpx
Сьогодні
12:26 03 Лис 2020

У Раді підготували політичну заяву із вимогою до суддів КСУ піти у відставку: її підписали понад 200 нардепів

English version here

У Верховній Раді приготували політичну заяву із вимогою до суддів Конституційного Суду подати у відставку задля перезавантаження КС.

Про це журналістам повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко перед початком засідання парламенту 3 листопада.

«Зараз готується звернення до Конституційного Суду з тим, що він себе поводить, так би мовити, некоректно, і пропозиція або прохання, або вимога піти у відставку всім складом для того, щоб перезавантажити Конституцій Суд України. Така заява готується, якщо вона буде готова, то буде винесена в залу і вона буде прийматися…Це буде політична заява», – зазначив Корнієнко.

Нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у своєму телеграм-каналі, що вже підписав цю заяву. Також відомо, що її підписали деякі нардепи "Слуги народу".

заява про відставку суддів кс

Депутатка "Слуги народу" Роксолана Підласа повідомила, що заяву вже підписали понад 200 нардепів з різних фракцій. Зокрема підтримали заяву фракції і групи «Довіра», «Європейська Солідарність» та «Голос», а також спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков та перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

"Судді КСУ мають піти. Питання лише у процедурі. Бездоганно юридично «чистий» спосіб, який на 100% відповідає Конституції- щоб судді КСУ звільнилися самі. Заяву з таким закликом до 11 суддів сьогодні підписали 200+ депутатів з різних фракцій. Якщо у КСУ залишилася хоч крапля совісті – вони це зроблять. Не може 15 осіб, яких ніхто не обирав, вирішувати долю багатомільйонного народу, узурпувати владу, перетягувати на себе повноваження, які їм ніхто не давав", – написала Підласа.

❗️ Судді КСУ мають піти. Питання лише у процедурі. Бездоганно юридично «чистий» спосіб, який на 100% відповідає…

Posted by Roksolana Pidlasa on Tuesday, November 3, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: