fbpx
Сьогодні
22:09 02 Лис 2020

Зеленський сказав, хто стоїть за скандальним рішенням КСУ

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що за скандальним рішенням Конституційного суду щодо скасування низки положень антикорупційного законодавства стоять представники партії ОПЗЖ та групи "За майбутнє".

Про це він оголосив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Сьогодні роботу Конституційного суду я оцінюю як ураган і ми говоримо про наслідки цього урагану. І не випадковим було моє рішення боротися саме з ураганом, а не з наслідками. Ми пам'ятаємо 19-ий рік, коли Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, ми потім в парламенті її відновлювали. Зараз знову, як я називаю, такий неочікуваний сюрприз, який спрямований проти держави. Ми бачимо вже відкрито через звернення до КС, які це партії – це представники ОПЗЖ та представники "майбаху" – "За майбутнє", – заявив він.

Зеленський вважає, що судді нівелювали роботу НАЗК і його "можна просто закривати". На думку президента, Конституційний суд має на меті скасувати роботу антикорупційних органів.

Також Зеленський заявив, що готовий розпустити Раду, якщо не буде вирішений "колапс" з КСУ.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: