fbpx
Сьогодні
17:16 03 Лис 2020

Післявиборча Грузія: на вулицях вирують протести, опозиція відмовляється від мандатів

Представники опозиції та громадські активісти виступили проти результатів парламентських виборів у Грузії та вимагають перевиборів.

Про це повідомляє Грузія.Online.

Наразі представники грузинської опозиції зібралися біля будівлі Центральної виборчої комісії. Вони вимагають відставки глави ЦВК Тамар Жванія і проведення повторних виборів.

На місці мобілізовані співробітники правоохоронних органів. У будівлі встановлені металеві огорожі, за якими активісти стукають камінням.

У самій будівлі в ці хвилини проходить зустріч глави ЦВК Тамар Жванія з представниками дипломатичного корпусу та неурядових організацій. Жванія каже, що проти комісії ведеться "дезінформаційна кампанія".

Паралельно із тим, у Батумі перед будівлею уряду Аджарії проходить мітинг об'єднаної опозиції. Представники опозиції і їх прихильники опротестовує результати виборів 31 жовтня 2020 року. Вони заявляють, що вибори були сфальсифіковані. Перед Будинком уряду Аджарії мобілізована поліція.

Також сьогодні у Тбілісі, було підписано спільну угоду опозиційних партій про невизнання підсумків виборів і відмову від парламентських мандатів.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори, у результаті котрих перемогу отримала провладна партія.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: