fbpx
Сьогодні
21:27 02 Лис 2020

У "СН" хочуть позбавити КСУ бюджетного фінансування, в Раді зареєстрували законопроєкт

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (стосовно перенесення бюджетного фінансування з Конституційного Суду України на розвиток освітніх програм).

Картка документа під номером 4308 з'явилася на сайті парламенту.

Автором законопроєкту зазначено народного депутата фракції "Слуга народу", заступника голови комітету з питань антикорупційної політики Галину Янченко.

Документ передбачає позбавлення КС бюджетного фінансування до поновлення органу, повідомила Янченко в соцмережі Facebook.

"Я особисто вважаю, що ми не повинні коштом платників податків утримувати орган, який систематично зносить антикорупційне законодавство і руйнує репутацію України в очах усього цивілізованого світу. 109 млн грн, які лишились невикористаними, пропоную направити на більш соціально-корисні потреби, наприклад субвенцію навчальним закладам на лінії розмежування", – написала вона.

Зареєструвала законопроект про зміни до держбюджету і позбавлення КСУ бюджетного фінансування до оновлення цього…

Posted by Halyna Yanchenko on Monday, November 2, 2020

"Слуга народу" сьогодні, 2 листопада, зібралася ввечері на засідання фракції. Основне питання – обговорення законопроекту президента Володимира Зеленського про звільнення суддів Конституційного суду України.

Нагадаємо, мова йде про законопроєкт "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", яким Зеленський пропонує припинити повноваження чинного складу КСУ.

Глава КСУ заявив, що бачить в законопроєкті Зеленського "ознаки конституційного перевороту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: