fbpx
Сьогодні
18:12 23 Жов 2020

Держмитниця у найближчі дні отримає повноцінного керівника, - міністр фінансів

Фото mof.gov.ua

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, новий повноцінний керівник Державної митниці буде обраний у найближчі дні за результатами конкурсу

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Оголошений конкурс на посаду керівники – з повноцінним функціоналом. Прозорий і оперативний. У найближчі дні почуєте про відповідне кадрове призначення. Підкреслю, що курс на трансформацію залишається незмінним. Ми у подальшому будемо будувати в Україні митницю європейського рівня", – цитує видання слова Марченка.

Міністр підкреслив, що колишнього виконуючого обов'язки голову Державної митної служби Андрія Павловського звільнили з посади 22 жовтня на позачерговому засіданні уряду, впорався з поставленими задачами і був звільнений за власним бажанням.

"Андрій Павловський заходив на посаду виконуючого обов'язки керівника Держмитниці на визначений часовий період у якості кризового менеджера. Йому були визначені задачі стабілізувати ситуацію і збільшити надходження у бюджет. У складних умовах Андрій впорався із поставленими задачами, про що свідчать цифри", – зауважив Марченко.

Так, міністр зазначив, що середньоденні надходження від митниці за період роботи Павловського збільшилися на 20%.

Крім того, за словами Марченка, уряд почав процес переходи Держмитниці до функціонування у форматі єдиного юридичної особи, почав тестувати на благонадійність митників, а також продовжує автоматизувати митні процедури. Марченко підкреслив, що реформа вступила в дію і вже є невідворотною.

Нагадаємо, 22 жовтня Кабінет міністрів позбавив Андрія Павловського виконання обов'язків голови Державної митної служби. Замість нього новим тимчасовим керівником митниці призначено Євгена Єнтіса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: