fbpx
Сьогодні
18:41 22 Жов 2020

Кабмін призначив т.в.о. голови митної служби, змінив голову ДАБІ та відсторонив кількох чиновників

Фото ukrinform.ua

Кабінет міністрів позбавив Андрія Павловського виконання обов'язків голови Державної митної служби. Замість нього новим тимчасовим керівником митниці призначено Євгена Єнтіса.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

22 жовтня відбулось позачергове засідання Уряду, на якому було ухвалено низку кадрових рішень. Зокрема, уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної митної служби Андрієм Павловським та прийняв розпорядження про звільнення його з посади.

Разом із цим, тимчасове виконання обов'язків голови ДМС покладено на заступника голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Єнтіса.

Що відомо про Єнтіса?

Євген Єнтіс працював у Державній митній службі на посаді заступника голови, він відповідав за напрямок цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Крім того, Єнтіс раніше був керівником ІТ-відділу проєкту державних закупівель ProZorro.

У своїй декларації за 2019 рік Єнтіс вказав зарплату, отриману за місцем роботи в ДП "Прозорро", на суму 1 млн 324 тис. гривень. Тобто трохи більше як 100 тис. гривень у місяць.

Згодом Єнтіс покинув роботу в ProZorro й займався підприємницькою діяльністю, поки у 2019 році його не призначили заступником керівника Держмитної служби, тоді ще Максима Нефьодова.

Крім того, Кабінет міністрів ухвалив кадрові рішення у структурі органів галузі містобудування.

Прийнято рішення про відсторонення Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобудування та Олексія Башкірова з посади голови Державної сервісної служби містобудування України.

Також уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Богданом Федоренком.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до уряду, відсторонення відбуваються "щоб уникнути звинувачень у тиску зазначених чиновників на правоохоронні органи та дотримання процедури в ході проведених слідчих дій".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: