fbpx
Сьогодні
11:24 20 Жов 2020

"Ми боремось за кожного українця", - Зеленський заявив, що режим тиші на Донбасі не ідеальний, але найдовший за роки війни

Режим припинення вогню на Донбасі не ідеальний, але найдовший за роки війни.

Про це заявив Володимир Зеленський у посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"27 липня було оголошено про припинення вогню. Сьогодні режим тиші триває 86-й день поспіль – найдовше за роки війни. Чи ідеальний він? Ні. Чи є порушення? Так. Чи є спроби його зірвати? Безумовно. Але треба визнати – кількість пострілів суттєво зменшилась", – сказав Зеленський.

Він додав, що за всі ці дні ми маємо одну бойову втрату і це боляче, але те, що з'явилися дні, тижні і навіть місяці, коли ми не ховаємо своїх героїв, коли не плачуть матері та діти, – дає надію.

"Коли місцеві жителі кажуть, що не слухають новини про «тишу», бо чують реальну тишу, – це дає надію", – зауважив президент.

Він також звернув увагу, що процес звільнення полонених громадян України триває:

"Ми пам'ятаємо про всіх, хто досі перебуває в полоні, і робимо все для їхнього повернення".

Президент нагадав, що за його каденції вдалося звільнити та повернути рідним 136 людей.

"Ми розблокували Нормандський процес, заблокований з 2016 року. Вдалося звільнити та повернути рідним 136 наших людей. Це наші моряки, це Олег Сенцов, Едем Бекіров, Олександр Кольченко, Станіслав Асєєв та багато інших. Ми боремось за кожного українця – і військового, і цивільного", – сказав президент.

Також Зеленський звернув увагу, що для нього людина найвища цінність. І кожен громадянин має знати, що держава його не залишить.

Президент наголосив, що завершення війни на Донбасі, настання миру, повернення наших людей та наших територій є для нього найважливішим пунктом програми його діяльності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: