fbpx
Сьогодні
18:53 15 Жов 2020

У Білорусі заявили, що Лукашенко "образився" через Зеленського

English version here

Фото Reuters

Член Координаційної ради опозиції Білорусі Андрій Курейчик розповів, чому Білорусь передала українському послу ноту у зв'язку з указом президента Володимира Зеленського про залучення до України білоруських IT-фахівців.

Про це пише "Україна 24".

«Річ у тім, що IT-сектор – це найбільший донор білоруської економіки, він приносить більше чистого прибутку, ніж сільське господарство і будь-який інший індустріальний сектор. Його втрата означатиме кінець білоруського економічного дива. Тому Лукашенко дуже болісно поставився до цієї ініціативи української сторони, хоча при цьому сам розв'язав жорсткі репресії проти IT-компаній, оскільки всі вони виявилися на опозиційній стороні й виходили активно на марші, фінансували лідерів протестного руху», – заявив представник Координаційної ради.

Він наголосив, що заборонити виїжджати айтішникам неможливо, це високооплачувані люди, які можуть купити квиток до будь-якої країни Європи.

«Величезна кількість фрілансерів попрямувала в Україну, куди швидко та легко можна в'їхати, оскільки зараз проблема з видачею віз через те, що Лукашенко вигнав усіх послів Євросоюзу. Білорусі практично перестали видавати шенгенські візи та інші візи до Європи, тому Україна залишилася найперспективнішим напрямком», – зазначив Курейчик.

Посла України в Білорусі Ігоря Кизима викликали 14 жовтня в Міністерство закордонних справ у Мінську через указ президента Володимира Зеленського щодо залучення в Україну білоруських IT-фахівців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: