fbpx
Сьогодні
15:41 13 Жов 2020

Зеленський закликає поляків інвестувати в економіку України: Дуда нагадав про важливість інфраструкури

фото: ОПУ

Володимир Зеленський закликав польський бізнес активніше інвестувати в українську економіку та долучатися до приватизації державних підприємств.

Про це він сказав на українсько-польського економічному форумі в Одесі, на якому присутній президент Польщі Анджей Дуда.

Зеленський зазначив, що обсяг прямих іноземних інвестицій з Польщі сягає сьогодні понад 800 млн доларів, а товарообіг між нашими країнами торік склав майже 8 млрд доларів. Польща є другим найбільшим у світі ринком для експорту українських товарів.

Він зазначив, що питання транспорту та інфраструктури – дуже важливі й актуальні як для України, так і для Польщі. А для стимулювання інвестицій можна також використовувати механізми, закладені, зокрема, в законі про концесію.

Зеленський наголосив, що покращення інвестиційного клімату та захист прав інвесторів є одним з пріоритетів для нього та його команди.

Він також запевнив, що українські державні агентства та бізнес-асоціації готові допомогти польському бізнесу в активізації регіональної співпраці.

Анджей Дуда наголосив, що без хорошої інфраструктури неможливо будувати взаємну співпрацю, зокрема торговельну та економічну.

«Звичайно, модернізація логістичної інфраструктури – це наш розвиток. Покращення доріг буде сприяти збільшенню товарообігу як на морі, так і на землі», – сказав Дуда.

За його словами, у Польщі спостерігається українська активність у багатьох транспортних проектах.

«І ми будемо підтримувати українські амбіції у розвитку України як транзитної країни у Східній Європі», – підсумував президент Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: