fbpx
Сьогодні
17:09 05 Жов 2020

Нобелівську премію з медицини вручили за дослідження вірусу гепатиту C

У понеділок, 5 жовтня, стартував тиждень Нобелівської премії 2020 року, імена переможців у шести номінаціях називатимуть по одному кожен день. 

Харві Дж. Альтер, Майкл Хоутон і Чарльз М. Райс отримали Нобелівську премію з медицини за їхній внесок в боротьбу з гепатитом C, хворобою, яка є серйозною проблемою для глобальної системи охорони здоров'я.

Про це йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

За словами Нобелівської асамблеї, відкриття вчених "дозволило розробити аналізи крові і нові ліки, які врятували мільйони життів".

Нобелівська асамблея оголосила про присудження премії в Каролінському інституті у Стокгольмі.

"Вперше в історії хворобу тепер можна вилікувати, що вселяє надію на викорінення вірусу гепатиту С серед населення світу", – йдеться в заяві комітету.

Хто отримав премію?

Нобелівську премію з медицини вручили за дослідження вірусу гепатиту C

Харві Дж. Альтер, американець, працює медичним дослідником в Національному інституті охорони здоров'я штату Меріленд.

Майкл Хоутон, що народився у Великобританії, є професором вірусології Лі Ка Шинга в Університеті Альберти, Канада. Він також є директором Інституту прикладної вірусології Лі Ка Шина при університеті.

Чарльз М. Райс народився в Сакраменто, професор Рокфеллерівського університету в Нью-Йорку. З 2001 по 2018 рік він був науковим і виконавчим директором Центру вивчення гепатиту С при університеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: